Náš první opravdový turnaj

20.12.2014 23:12

V sobotu 20.12.2014 jsme se ve sportovní hale ve Strakonicích zúčastnili našeho prvního velkého turnaje - Vánočního turnaje pro fotbalisty ročníku 2008. Na soupisce mohlo být pouze 10 hráčů, proto se na naše nejmladší kluky nedostalo.

  

 

Obsazení slibovalo kvalitní podívanou a to se také vyplnilo. Turnaje se vedle nás zúčastnily TJ Blatná, Dynamo České Budějovice, Jihočeská akademie ČB, dva celky 1.FK Příbram, FC Viktoria Plzeň a domácí Junior Strakonice. Týmy se nalosovaly do 2 skupin, kde hrál každý s každým a poté nastaly vyřazovací boje.

 

První náš zápas ve skupině jsme nastoupili proti pozdějšímu vítězi - domácímu celku Junior Strakonice. Náš úplně první zápas ve velké hale v rozestavení 4+1, trochu nervozita a hlavně výborný soupeř = divoký výsledek 0:7, kdy jsme si moc míče neužili :)  Strakoničtí kluci (všichni ročník 2008, kteří trenují už třetím rokem) nás přehrávali ve všech činnostech, předváděli opravdu hezké fotbalové akce a stříleli krásné branky. Nezbývá než poblahopřát a tvrdě makat, abychom za dva roky byli také tak dobří :)

Druhý zápas s 1.FK Příbram jsme již po zlepšeném výkonu prohráli 0:2.

Třetí zápas pak prohráli 0:5 s poraženým finalistou - Vikrorií Plzeň.

Čtvrtfinále:
Příbram (m) - Klatovy 2:0, Dynamo ČB - Viktoria Plzeň 0:3, JFA ČB - Příbram (z) 2:0, Junior - Blatná 1:0

Ve skupině jsme tedy skončili poslední a ve čtvrtfinále narazili na druhý celek 1.FK Příbram. Bohužel i zde jsme po boji prohráli :)

O 7.místo:

V zápase o 7.místo jsme nastoupili proti celku TJ Blatná. Zde jsme již naplno zakousli do soupeře :D  V zápase, kde jsme měli chvílemi opravdu velký tlak, zahrávali 4 rohy za sebou a měli více brankových příležitostí, jsme po smolné chybě prohráli 0:1. 

Semifinále:
Příbram (m) - Viktoria Plzeň 0:3, Junior - JFA ČB 2:1

Finále:
FK Junior Strakonice - FC Viktoria Plzeň 1:0

Konečné pořadí:
1. FK Junior Strakonice
2. FC Viktoria Plzeň
3. FK Příbram modří
4. JFA ČB
5. SK Dynamo ČB
6. FK Příbram zelení
7. TJ Blatná
8. SK Klatovy

 

Skončili jsme tedy na nepopulárním posledním místě. I když o výsledky jde až v poslední řadě, v posledním zápase si kluci dokázali, že se stejně starými soupeři jsou schopni držet krok. Mít i trochu toho sportovního štěstí, mohli kluci svůj poslední zápas na turnaji vyhrát. Pokud budou trénovat tak pilně jako doposud, vítězství je příště již nemine!

Vy, rodiče, jste klukům vytvořili v hale báječnou atmosféru, děkuji Vám za to a těším se na další společné turnaje a zápasy...

  Ceny předával ligový brankář Dynama České Budějovice Zdeněk Křížek, který se s našimi kluky také rád vyfotil.

 

TS